Naar de inhoud Naar zoeken Naar de footer

Jibril Linjoum Achu

Home » Producten » Jibril Linjoum Achu

Jibril werd in april 1983 in Kameroen geboren en bezocht de Baptistenbasisschool in Bamenda, waar hij voor het eerst geïnteresseerd raakte in tekenen. Hij verkocht zijn eerste tekening op zevenjarige leeftijd aan zijn klasleraar. Vanaf dat moment was hij gemotiveerd en begon hij te experimenteren met elk materiaal dat hij maar kon vinden, zoals houtskool en krijtstenen die hij van de rivieroevers verzamelde. Hij creëerde zijn afbeeldingen op papier, hout en soms op muren.

Op vijftienjarige leeftijd begon hij kunstlessen te volgen aan het Spee Arts Cultural Centre in Bamenda, Kameroen. Op 17-jarige leeftijd won hij de derde prijs voor Beste Nationale Creatieve Kunstenaar in Collage, gesponsord door de Delta Tobacco Cooperation Cameroon in het jaar 2000.

Hij verhuisde in 2006 naar Zuid-Afrika om zijn opleiding voort te zetten en behaalde in 2009 een diploma in grafisch ontwerp aan het Johannesburg City College en in 2019 een BA in beeldende kunst en onderwijs aan het Johannesburg City College.

Hij werkt nu met papier, tijdschriften en soms andere gevonden voorwerpen, die hij met flexibele acrylgel op canvas verlijmt. Hij onderzoekt de herdefinitie van mode en expressie in de levens van gewone mensen en van degenen die hen motiveren om volgens hun eigen definitie te leven. Jibril werkt in August House, Doornfontein, Johannesburg.

Privé: ArtChemistry gallery

Art

Muurhuizen 45B | 3811ED Amersfoort