Naar de inhoud Naar zoeken Naar de footer

Bambolwami Sibiya

Home » Producten » Bambolwami Sibiya

Bambo Sibiya werd geboren in Springs, Gauteng, SA. In 2005 behaalde hij een ontwerpcertificaat aan de Benoni Technical College. Bij de Artist Proof Studio (APS) volgde hij lessen in prentkunst en daar raakte hij “de printbug” te weten. Dit komt nog steeds terug in zijn recente werken.

Hij begon aangrijpende composities te etsen van zijn eigen versies van armoede in zijn lokale gemeenschap. Hij leefde in een cultuur van alcoholisme en groeide op te midden van het uiteenvallen van zijn eigen gezinsstructuur. Bambo drukte bij het beschrijven van deze ervaring zijn vastberadenheid uit om niet te worden zoals zijn vader, die zijn gezin in de steek had gelaten.

Hij begon zijn figuren te tekenen op basis van fotoshoots die hij had gemaakt en liet zien hoe arme mensen, recentelijk mijnwerkers, in armoede overleven. Hij vraagt ​​ze wat ze zouden willen worden als ze geen mijnwerker waren en zo schildert hij ze, trots en krachtig.

Bambo’s vaardigheid en virtuositeit en diepgevoelde empathie en betrokkenheid bij maatschappelijke uitdagingen plaatsen deze jonge kunstenaar op de drempel van een mooie toekomst.

Privé: ArtChemistry gallery

Art

Muurhuizen 45B | 3811ED Amersfoort