Naar de inhoud Naar zoeken Naar de footer

Mi Marie Keramiek

Home » Bedrijven » Mi Marie Keramiek
Mi Marie Keramiek

Sinds 2015 ben ik gepassioneerd door klei! Van oorsprong ben ik een bouwkundige met makelaarskwalificaties.

In september 2015 kwam ik na lange tijd weer in aanraking met klei, tijdens een boetseercursus aan de Volksuniversiteit in Baarn.

Het werken met klei beviel me zo goed dat ik in september 2016 begon aan de driejarige Ambachtelijke Opleiding Keramische Technieken aan de Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda. In mei 2019 behaalde ik mijn diploma en ontving ik de “Belofte Prijs”. In juni 2021 voltooide ik een extra leerjaar glazuren in Gouda.

Sinds 2016 volg ik jaarlijks één of meerdere workshops of masterclasses.

Ik geniet van de uitdaging en streef ernaar mijn technieken continu te verbeteren.

Mijn werk is zeer gevarieerd. Ik maak het liefst unieke, vaak arbeidsintensieve handgevormde objecten, geïnspireerd door de natuur. Daarnaast maak ik soms gebruiksvoorwerpen met behulp van de draaischijf of combineer ik handgevormd werk met draaiwerk.

Mijn creaties staan bekend als ‘monnikenwerk’: fijn werk, vaak in porselein, waarin ik bijvoorbeeld eindeloos dezelfde vorm herhaal.

Na een periode van fijn werk vind ik het heerlijk om mij enkele maanden op groter werk te richten, zoals handgemaakte (tulpen)vazen.

Ik experimenteer graag met verschillende kleisoorten en de combinatie van klei en porselein, bouwend op het randje van wat technisch mogelijk is, en ontwikkel glazuren. Hierbij komt mijn technische achtergrond goed van pas.

Ben je nieuwsgierig naar mijn werk of op zoek naar iets bijzonders? Bel of mail me voor een afspraak, wellicht kan ik iets voor je betekenen.

Mary Splinter

Mi Marie Keramiek

Art

Oude Fabriekstraat 18, 3812 NR Amersfoort