Naar de inhoud Naar zoeken Naar de footer

STUDIO MICKY HOOGENDIJK

Home » Bedrijven » STUDIO MICKY HOOGENDIJK
STUDIO MICKY HOOGENDIJK

“Wat ik maak, gaat over kwetsbaarheid en kracht, over de weg naar vrijheid. En vrijheid is voor mij het begin van creativiteit.” 

Beeldend kunstenaar Micky Hoogendijk laat in haar werk haar kwetsbaarheid en kracht zien. Zij weet deze twee uitersten onlosmakelijk met elkaar te verbinden en vertelt over de keuzes die het leven haar telkens geeft: sta je stil of ga je verder? Zij kiest ervoor het bestaan te vieren en vindt antwoorden in de oneindigheid van haar verbeeldingskracht. Hoogendijk is gaan vastleggen om los te laten. Vreugde en pijn zet zij om in zowel eigentijdse als tijdloze beelden: in fotografie en sinds 2020 ook in sculptuur. Haar thematiek kenmerkt zich door aandacht voor de mens in al zijn diversiteit. De symboliek van Hoogendijks foto’s is zowel klassiek als hedendaags, universeel als persoonlijk. Net zoals die van haar beeldenserie The Ones. The Ones.

In haar fotografie en sculpturen geeft Hoogendijk zichzelf weer en daarmee ook de ander. Zij hoopt dat haar werk je verbindt met haar emoties en je op die manier dichter bij je eigen gevoel komt. Het gaat haar uiteindelijk niet om wat je ziet, maar juist om wat je niet ziet: om wat je voelt dus. Hoogendijk wordt betoverd door die onzichtbare connectie tussen kunstwerk, kunstenaar en beschouwer. “Daar komt alles samen. Dat voelt magisch. Mijn werk is dan niet meer alleen van mij.” In die samensmelting van energieën, in de werking van de dingen op elkaar, in die onderstroom: daar zit voor Hoogendijk de kern van haar kunstenaarschap.

STUDIO MICKY HOOGENDIJK

Art

Valeriusplein 13, 1075 BJ Amsterdam