Naar de inhoud Naar zoeken Naar de footer

Esthetische kunstwerken met sterke intieme emoties

Home » Nieuws » Esthetische kunstwerken met sterke intieme emoties

Eva Miedema creëert hedendaagse, grote, expressieve portretten. Esthetische kunstwerken met sterke intieme emoties waarmee ze thema’s raakt als diversiteit en inclusiviteit. Indrukwekkende portretten van voornamelijk vrouwen. Opvallend is de manier waarop Eva indringende werken neer weet te zetten, die direct bij de kijker binnenkomen. Uniek is de keuze voor het hoofdmedium Oost- Indische inkt. Gecombineerd met materialen als 23 karaats bladgoud zet ze een vloeiende stijl neer met sterke lijnen.

Eva is een autonoom kunstenares uit Noord – wijk. In een prachtig groot en licht atelier creëert ze haar kunst en stelt deze tentoon. Eva werkt graag met het donkere medium Oost-Indische inkt. Oost-Indische inkt is onvoorspelbaar, experimenteel en het droogt watervast. Dit maakt het werken met dit medium uitdagend en snel. Dit past bij Eva, een positieve, vrolijke en eerlijke duizendpoot.

Met vier kinderen en een man die meer dan fulltime werkt in de muziekindustrie leidt Eva een vol en rijk leven. Positief in het leven staan, het kijken naar oplossingen in plaats van naar problemen en heel veel genieten zijn belangrijk voor haar. Met een huis aan de kust, hebben ze de mogelijkheid veel het strand te bezoeken. Met je blote voeten in het zand, een lange strandwandeling, zwemmen of surfen in de zee, wat drinken, een hapje eten en kijken naar de zonsondergang. Het strand is een van de favoriete plekjes van het jonge gezin. Dat zij zo’n groot gezin zouden krijgen was niet altijd vanzelfsprekend. Na de geboorte van haar tweede kind raakte Eva beperkt mobiel. Na een periode van intensieve revalidatie, veel daadkracht, positiviteit en zeker ook eigenwijsheid werd Eva weer gezond en verwelkomden zij na zes jaar hun derde kind. Dit gaf zoveel kracht dat zij ook de keuze durfde te maken voor een leven als kunstenaar. Tijdens deze periode kwam ze in aanraking met het tekenen naar model. Dit bleek uiteindelijk de start te zijn van hetgeen ze het liefste doet. De ziel, de kracht, de persoonlijkheid van een persoon vastleggen in een portret.

De kunstwerken van Eva Miedema zijn expres – sief, gedurfd en emotioneel en staan bekend om hun vloeiende verfstreken met Oost[1]Indische inkt, gecombineerd met dromerige aquarelachtergronden of sterke opvallende neonkleuren. Onlangs lanceerde Eva een solotentoonstelling van tien portretten met powervrouwen als hoofdthema. De werken worden momenteel tentoongesteld in haar atelier en op verschillende kunsttentoonstellingen in heel Europa.

INCLUSIVITEIT

Eva: “Kunst is een universele taal voor iedereen, een kans om onze verhalen te vertellen. Het is ook een kans om de verhalen van anderen te ‘lezen’. Mijn verhaal is een verhaal van een derde generatie Indo-Europeanen in een witte wereld. Onderdrukking en exclusiviteit dragen een lange weg door onze generaties heen. Stil en onopgemerkt zijn, proberen erbij te horen en niet anders te zijn, zijn al lang bestaande problemen waar mensen van gemengde rassen mee te maken hebben. Ik portretteer vrouwen om hun kracht en macht van binnenuit te tonen. Zoals je in mijn nieuwste serie kunt zien, ben ik aangetrokken tot de schoonheid van Afro-haar. Exclusiviteit gaat ver terug, inclusiviteit is het onderwerp van vandaag.”

Eva Miedema

Art

M. Liebermannstraat 42, 2202EG Noordwijk