Naar de inhoud Naar zoeken Naar de footer

Tafels met een verhaal UNIEK, DESIGN, HANDGEMAAK

Home » Nieuws » Tafels met een verhaal UNIEK, DESIGN, HANDGEMAAK

Met de creatie van tafels en schilderijen toont Mascha Leijten zich een creatieve en ondernemende duizendpoot. Ze gaat “aan” wanneer ze kan creëren. Met het hoofd en met de handen, zolang het maar uit het hart komt.

Van nieuwe horizonnen ontdekken krijgt ze energie. Wat ze nog niet weet kan geleerd worden. Zo ging dat met het ambacht van tafels maken. Als tafelontwerper en -maker is Mascha vooral verteller, want de tafels verraden een grote liefde voor de herkomst en de geschiedenis van de materialen waarmee ze werkt. Schilderen zat er altijd al in. Tot enkele jaren geleden wist ze niet dat ze portretten kon schilderen. Inmiddels ontvangt ze opdrachten uit binnen- en buitenland en wordt haar werk gewaardeerd tot ver buiten Nederland.

EXCLUSIEF DESIGN

Robuust, duurzaam en vernuftig. Persoon[1]lijk, exclusief en vol schoonheid. Boordevol karakter, eigenzinnig en sfeer verhogend. Een designobject dat gegarandeerd het paradepaardje van de ruimte wordt. De unieke en handgemaakte tafels van DOKX zijn het resultaat van puur vakmanschap die de uitstraling van een kunstwerk hebben. De materiële werkelijkheid kent voor Mascha geen grenzen. Want de meest bizarre dingen haalt ze uit met epoxy, met gasbranders, met loodmenie zelfs. Reflectoren, een persoonlijk servies, computer-printplaten, een munten verzameling, een Perzisch tapijt… álles kan het begin zijn van een waanzinnige tafel. Maar hoe gewaagd ook, in elke tafel schuilt vernuft met veel gevoel voor schoonheid.

 

DUURZAAM DOKX

Dokx tafels worden met de hand gemaakt, met veel liefde en aandacht. Ze gaan een leven lang mee en worden zelfs aan de volgende generatie doorgegeven. Dat is de grootste troef op het gebied van duurzaamheid. Verder bestaan de DOKX tafels voor negentig procent uit gebruikt materiaal. Houthandelaren in heel Europa weten DOKX te vinden als ze een bijzondere partij sloophout tegenkomen. Maar ook het snijafval uit eigen werkplaats wordt hergebruikt.

PORTRETTEN MET BEZIELING

Naast het ontwerpen en maken van tafels, schildert Mascha ook. Voornamelijk portretten. Zowel in opdracht als vrij werk. Gezichten fascineren haar. Ze vindt het een uitdaging om bezieling en emotie in een uitdrukking of een blik te vangen met verf. Ze houdt vooral van schilderen op grote doeken. Op schildergebied is ze autodidact. Geleid door inspiratie en gevoed door nieuwsgierigheid en een verlangen om te leren, gaat schilderen puur op gevoel. Haar werk is geëxposeerd bij diverse art galeries, Dutch Design Week, Maison & Objet in Parijs en ze zat met een wildcard in de race voor Kunstenaar van het jaar 2023. Inmiddels hebben haar schilderijen ook buiten Nederland hun weg gevonden naar o.a. Duitsland, Engeland, Spanje, Zwitserland, Amerika en Canada.

MAATWERK

Op basis van het verhaal en de wensen van haar klanten, gaat Mascha aan de slag en schildert een portret in opdracht of ontwerpt een unieke tafel met een gedachte erachter. Met als resultaat een object van blijvende persoonlijke waarde wat jarenlang wordt gekoesterd.

Dokx

Living

Tramkade 26, 5211 VB 's-Hertogenbosch